Sp!ts

klik hier!

De tweede krant van Nederland

 

adverteren

|

contact

|

Werken bij SP!TS

|

SP!TS Vacatures | Zorgvacatures

 

Zoeken in SP!TS:

Home

Binnenland

Buitenland

Sport

Economie

RTV Show

Weer

Sp!ts Wonen

Film

Kunst & Cultuur

Multimedia

Gezocht

Zorg

Reizen

V!TA

M!XX

SP!TS Hockey

Carričre

Boeken

Mobiel

Per Saldo

Vraag & Aanbod

Archief

 Built by Web Power

RTV SHOW

Ad powered by www.webads.nl

Nederpop-sterren stelen de show

door Jan Paulusma

ROTTERDAM - Het succes van de TMF Awards wordt doorgaans afgemeten aan de aanwezigheid van grote, internationale topartiesten, maar bij de negende editie - afgelopen zaterdag in Ahoy' - waren het vooral de Nederlandse sterren die de show stalen. Kylie, Blue,Sugababes, ze werden in de zaal best

enthousiast onthaald, maar de kelen gingen toch echt een stuk verder open voor 'onze eigen' Di-rect, Frans Bauer en  Marco Borsato . Absolute uitblinkers waren de Fake Superstars, die ook een TMF Award  konden ophalen.

 Dat Nederlandse pop al weer een tijdje in de lift zit, was de afgelopen tijd al duidelijk geworden in de hitlijsten. Ze mochten allemaal komen optreden. Waar o.a. ook Bauer, Fake Superstars en Borsato. Zij stonden op het podium in Rotterdam, maar vooral de Fake Superstars zetten  op geheel eigen wijze het publiek volkomen naar hun hand.

Indrukwekkend waren de reacties op het onaangekondigde optreden van de Fake Superstars. Gillende gitaren en op hun knieën glijdende rockers knalde werkelijk  het  podium op en deden hun naam eer aan.  De Wannabees hebben  sinds de hit Dromer onder jongeren ineens een soort hippe cultfiguren status verworven en wist hier en daar in de zaal zelfs een kleine poko-pit op gang te brengen iets wat in negen jaar TMF Awards vermoedelijk nog nooit vertoond was. De mannen beweren dan ook niet voor niets dat de Award voor “Totaly Mtherfçking Fake” staat. Bij afsluiter Borsato was het juist weer een domper op het feest, waarbij elk liedje gematigd werd ontvangen.

Voor een internationale superster als Kylie zal het even wennen geweest zijn om zo in een bijrol gedrukt te worden door een paar Nederlandse rockers van wie ze vermoedelijk nog nooit eerder gehoord had. De Australische diva was samen met boyband Blue en girlband Sugababes de enige echt gevestigde naam in het programma, dat verder vooral bestond uit artiesten die nog maar kortgeleden hun grote doorbraak beleefden, zoals The Rasmus, Hilary Duff en Outlandish. Alles bij elkaar geen slechte line-up voor een show waarvan het voortbestaan na de overname van TMF door MTV twee jaar geleden nog aan een zijden draadje leek te hangen. Sindsdien zijn de TMF Awards er juist alleen maar groter op geworden.

Jammer genoeg is de zender zelf niet met de show meegegroeid. De schutterende presentatie van gastvrouw Sylvie Meis, de razendsnel afgekapte backstage-interviews en het ons-kent-ons sfeertje tussen de BN'ers die de prijzen kwamen uitreiken maakten een nogal onbeholpen indruk. Ook de overmatige aandacht voor de wedstrijd wie bij de zender de nieuwe VJ zou worden - voor de kijkers thuis en in de zaal toch nauwelijks een brandende vraag - werkte al snel op de zenuwen. Daarmee deed TMF zijn eigen awardshow tekort. Hopelijk komt de jubileumeditie van volgend jaar een stuk beter uit de verf. Aan de populariteit van de artiesten zal het vast niet liggen.

www.tmfawards.nl

 


E-mail PrintPDF

Tekstgrootte:
Normaal - Groot

Prijsvragen en winnaars

Sp!ts goede doelen

RSS-feed  XML rss feed

Sp!ts & Dance4Life