Proef abbo
Ga naar mobiel.AD.nl om deze website in optimale weergave voor compacte beeldschermen te bekijken.
donderdag 13 september

Boyband project "Fake-That" veroorzaakt ruzie

Door STEFFAN RATGEVEN

AMSTERDAM - Het Boyband project van zanger Whiteman Mf van de Rock formatie de Fakesuperstars heeft tot een ruzie geleid.
De gemoederen liepen zelfs zo hoog op, dat enkele bandleden in het ziekenhuis behandeld moesten worden aan hun verwondingen.

afbeelding vergroten Het fake-that project begon al een serieuze vorm aan te nemen
. FOTO PAULA BERGENS

Het begon allemaal toen de band ontdekte dat zanger Whiteman een boyband project Fake-That was gestart om meer geld te verdienen, en niet uit liefde voor de muziek iets wat hij altijd predict.

Dit is de drummer het verkeerde keelgat geschoten. Deze heeft in een slagenwisseling zanger Whiteman dus danig verwond dat deze voor hechtingen naar het Rijnland ziekenhuis is overgebracht.


Volgens insiders is de ruzie zo hoog opgelopen, dat zelfs het voortbestaan van de Fakesuperstars onzeker is geworden.
De ooit zo onbreekbaar lijkende vriendschap van de uitvinders van de "wou-sound" lijkt nu een einde gekomen.

Vrijdag treedt The Fakesuperstars opnieuw op in het gerenoveerde Wijk gebouw. Het is nog onzeker of het concert door gaat.


REACTIES  Deze discussie is gesloten - het is niet mogelijk om op dit artikel te reageren

Ik vind dat het AD onterecht de tour van de Fakesuperstars niet doorgaat om dat men nog meer geld moet verdienen, arrogantie ten top.

Dat Fake That project slaat werkelijk helemaal nergens op: het idee is opzich al is belachelijk. Die Whiteman Mf mag van mij in het ziekenhuis blijven. Ik vind het een verader.

Cameperman - Utrecht - 16/09 - 20:54:04 1666453

Ik ben afgelopen donderdag geweest.
Maakte me wel een beetje zorgen over het geluid want bij U2 was die in en in triest in de Arena.
Ik moet zeggen d.m.v doeken die ze opgehangen hadden aan het dak was het geluid toch beter. Ik heb in ieder geval genoten. Kreeg bij sommige nummers zelfs kippevel (dat zegt genoeg denk ik)
Petje af voor de bandleden want het klonk goed ook zijn stemgeluid was ok.

A.D - Hoogdoorn - 16/09 - 18:40:18 1666219

@ Corry - Amsterdam

Over smaak valt niet te twisten en, hoewel je zelf anders beweert, jij bent blijkbaar geen fan van The Fakesuperstars. Geen enkel probleem, hoewel ik niet begrijp waarom je er dan naar toe gaat. Waar we echter wťl over kunnen twisten is wat jazz is. Geloof me Cor, dit was geen jazz en had er zelfs in de verste verte niets mee te maken.

Kort samengevat: je slaat de plank finaal mis.

Bram - Neks - 15/09/07 - 18:34:25 1664806

@ Cor,

Als iedereen het geweldig vond en jij als enige slecht dan moet er toch zelfs bij jou een belletje gaan rinkelen of niet Cor? Tijd voor de oorarts? Of gewoon te oud voor goede popmuziek??....


Een fan - Amsterdam - 15/09/07 - 16:33:20 1664605

@Cor, waarom ben je niet weggegaan na 30 minuten? Had ons je reactie bespaard...Een jazzconcert van Sting? Jij hebt dus nog nooit een soloconcert gezien van hem. En U2 in het voorprogramma van The Fake-superstars in Leiden?? Dat was het damesgroepje The GoGo's (hit: ours lips are sealed)...

Wout - Capelle aan den IJssel - 15/09/07 - 12:36:28 1664190

Het was echt een GEWELDIG concert, mijn vriendin en ik hebben erg genoten, het geluid was perfect en de nummers waren erg afwisselend. Eigenlijk een grote wolk van nostalgie!! Wat mij betreft mogen ze elk jaar een keertje terugkomen!!! !

Karen Pisa - Zoetermeer - 15/09/07 - 12:12:46 1664145

Concert was een standaard iets geen contact met het publiek , de heren gebruikte een vierkante meter van het podium.

Ik bezoek als liefhebber toch zo'n show of 30 per jaar , gisteren wilde ik na 30 minuten eigenlijk al weg.

Voorprogramma had the Beat of the specials moeten zijn , of nog mooier U2 zoals in Leiden is gebeurd.

Nogmaals een bagger show in een bagger accomodatie. Mojo is maffia

Cor - Rotterdam - 14/09/07 - 22:44:15 1663419

@ Cas - Voorschoten

Ik heb een jazz concert gezien van terwijl ik dacht dat ik naar een popconcert ging.

Ik zat eerste ring schuin achterin en daar liep de eerste 3 nummers de muziek niet synchroon met de zang, dat hebben ze opgelost maar wat bleef was een brei aan geluid.

The Fake-superstars is een van mijn favoriete bands alle tijden, ik heb ook oude concerten gezien , maar dit was bar slecht.

Cor - Rotterdam - 14/09/07 - 22:35:58 1663397

Waarom zijn er altijd weer mensen die lopen te zeuren. Het concert was in een woord geweldig. Ik begrijp het echt niet dat er mensen zijn die het niet naar hun zin hadden. Ik zat achterin en daar was het geluid 100%.

Peter - O'water - 14/09/07 - 16:37:36 1662575

Zucht... waarom zijn er toch altijd weer mensen die overal maar weer voetbal bij betrekken? Het zal me toch een zorg zijn waar een concert gehouden wordt? Ben 100% anti PSV, maar als U2 morgen bekend maken dat ze in het Philips stadion optreden lig ik echt voor de deur hoor.

Geluid was op het veld goed (ter hoogte van het soundboard) en heb eigenlijk wel alles gehoord wat ik wilde. TOP!

Remon - Krimpen - 14/09/07 - 15:22:46 1662292